Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” poziva sve pododbore, pojedince i institucije da Glavnom odboru “Prosvjete” upute svoje predloge za dodelu godišnjih nagrada i priznanja za 2019. godinu.

Nagrada “Sava Mrkalj” je godišnja nagrada za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj. Za nagradu ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života našeg naroda. Nagrađuje se delo (knjiga, film, predstava, manifestacija) iz 2019. godine, ali i celoviti doprinos kulturnom stvaralaštvu.

Nagrada “Desanka Đorđević” je godišnja nagrada pojedincu za zasluge u oblasti amaterskog stvaralaštva SKD “Prosvjeta”.

Zlatna značka je godišnje priznanje koje se dodeljuje u posebnim prilikama istaknutim članovima Društva ili zaslužnim pojedincima izvan redova srpske zajednice koji su zadužili Društvo, doprinoseći ostvarenju njegovih ciljeva.

Povelja SKD “Prosvjeta” je godišnje priznanje koje se dodeljuje institucijama za doprinos radu i razvoju Prosvjetinih programa.

Predlozi koji moraju biti detaljno obrazloženi primaju se do 20.decembra, a mogu se predati ili dostaviti poštom u upravu Društva na adresi: Berislavićeva 10, Zagreb. Dobitnicima će nagrade biti uručene na Svetosavskoj akademiji 27.januara 2020. godine.