Završni program akcije “Cvet po cvet”

Spread the love

U organizaciji Udruženja za očuvanje prirode, tradicije, običaja i razvoj turizma “Plavi Dunav” u Kulturnom centru u Borovu u četvrtak je održana završna priredba manifestacije “Cvet po cvet cvetored” s foto-prezentacijom uređenih dvorišta i okućnica učesnika akcije. Manifestacija je pokrenuta pre 11 godina s ciljem da podstakne ljude da uređuju svoja dvorišta, okućnice i balkone.

“Na ovu manifestaciju smo veoma ponosni. Od proleća do jeseni fotografišemo dvorišta naših učesnika, a ovo je završna priredba na kojoj prikazujemo svu tu raskoš i lepotu dvorišta naših meštana. Ove godine imamo 30 učesnika. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali akciji i pozivam sve koji žele da nam se pridruže iduće godine” , rekla je predsednica udruženja Desa Jankov.

U ovoj manifestaciji učestvovala su i tri pravna subjekta, to su Opština Borovo, Dečiji vrtić Zlatokosa i Osnovna Škola Borovo.

Za sve učesnike organizator je obezbedio poklon-kupone u vrednosti od 50 kuna koje mogu iskoristiti za kupovinu cveća.

U kulturno-zabavnom delu programa učestvovali su Tamburaška sekcija KUD – Branislav Nušić, Muška pevačka grupa “Naši koreni” Srpskog- kulturnog društva Prosvjeta- pododbora Borovo i Slavoljub Lazić koji je izveo skeč “Marko Kraljević prvi put u Borovu” po tekstu Mile Landup.

Manifestacija je podržana od strane Opštine Borovo.

S.V.