U Borovu održana jednodnevna likovna kolonija

Spread the love

U Borovu je u utorak, 26. novembra održana jednodnevna likovna kolonija, na koju su organizatori iz Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” pozvali somborske slikare Milana Radakovića, Milorada Rađenovića i Stipana Kovača.

– Na Međunarodnu likovnu koloniju u Borovo dolazimo od njenog osnivanja. Ova jednodnevna kolonija je više jedno druženje, ali da ne bismo samo sedeli, gledaćemo da uradimo nešto za ovo društvo, koje doživljavamo kao svoje i uvek se ovde lepo osećamo – rekao je nam je Stipan Kovač, koji je za ovu jednodnevnu koloniju uradio dve slike s podunavskim motivima. 

Ovaj umetnik i radoholičar iza sebe ima 28 samostalnih likovnih izložbi, a učestvovao je i na ovogodišnjoj 28. Međunarodnoj likovnoj koloniji u Borovu, koja je održana od 6. do 8. septembra.

Jednodnevnoj koloniji u Borovu prisustvovali su i gosti iz Rastine u opštini Sombor, Bogdan Vlatković i Jovan Vukobratović, koji je za učesnike pripremio riblji paprikaš. Pored toga što je vrstan kulinar, Vukobratović je i hroničar mesta Rastina.

– Rastina je mesto na mađarskoj granici s 500 stanovnika, naseljeno posle Prvog svetskog rata solunskim dobrovoljcima iz Like i Hercegovine – priča Vukobratović.

Od voditelja likovne sekcije KUD-a “Branislav Nušić” Boška Popovića saznajemo da su likovni umetnici iz Borova dobili poziv za učešće na likovnoj koloniji u Rastini.

– Uzvratna poseta Rastini biće u maju iduće godine, kada će naši članovi učestvovati na tamošnjoj likovnoj koloniji i druženju – kaže Popović.

D.Z.