06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ministar Pavić uručio 170 ugovora korisnicima iz pet slavonskih županija

2 min read

Ministar regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Marko Pavić uručio je juče u Vukovaru ugovore o dodeli nacionalnih sredstava i sredstava iz evropskih fondova korisnicima iz pet slavonskih županija namenjenih daljnjem poticanju ravnomernog razvoja. Dodeljeno je 170 ugovora vrednih 125 miliona kuna.

“Većinu novca čini sufinansiranje postojećih projekata evropskih fondova koji se provode na području 5 slavonskih županija, a svaki od projekata ima nacionalnu komponentu. Ovim je Vlada RH sredstvima iz fondova EU ukupne vrednosti 300 miliona kuna dodatno olakšala provođenje takvih projekata jedinicama lokalne samouprave”, pojasnio je ministar.

Vukovarsko-sremski župan Božo Galić potpisao je 3 ugovora za isto toliko projekata vrednih 5,5 miliona kuna dok su gradonačelnici i načelnici s područja Vukovarsko-sremske županije potpisali 12 ugovora vrednih 11,37 miliona kuna.

Opštini Borovo odobrena su sredstva u iznosu od 200 hiljada kuna za nastavak izgradnje puta prema Arheološkom nalazišu Gradac, Opština Erdut dobila je 250 hiljada kuna za projekat proširenja Doma kulture u Dalju, opština Markušica 100 hiljada kuna za projekat uređenja centra u naselju Gaboš, a opština Trpinja 200 hiljada kuna za opremanje dečjeg vrtića Liliput u Boboti.

U opštini Negoslavci planiraju nastavak popravka i održavanja pešačkih staza za šta su od ministarstva dobili 100 hiljada kuna. U opštini Šodolovci će dobijenih 150 hiljada kuna utrošiti u rekonstrukciju parka u naselju Silaš, dok je opštini Jagodnjak je odobreno 250 hiljada kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Bolmanu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.