Mališani iz borovskog vrtića posetili mesnu biblioteku

Mališani iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, njih 32-je, danas su sa svojim vaspitačima posetili biblioteku Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Pododbora Borovo. Više o ovoj poseti saznali smo od direktorice ove predškolske ustanove Radmile Latas.

– U okviru Meseca knjige osmislili smo aktivnosti za decu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. Ovo je prva radionica. Danas su deca iz najstarije vrtićke grupe posetila biblioteku gde im je ispričana bajka “Začarana kraljevna”, koju ćemo prikazati i deci prvih razreda OŠ Borovo i još jednoj grupi dece iz vrtića. Za decu trećeg razreda osmislili smo drugu radionicu, primerenu njihovom uzrastu. U Mesecu knjige želimo da mališanima pokažemo da i u njihovom mestu ima biblioteka, u koju mogu doći sa svojim roditeljima – kaže Radmila Latas.

Nakon što im je ispričana bajka, deca su svoje utiske prenela na papir, crtežima, bojanjem i izradom figurica od plastelina.

Iako im je tek šest godina i Ivana i Luka znaju sva slova i rado čitaju. Ivana čita bajke, zanimaju je jezici i knjige o ljudskom telu, a Luka voli priče i basne.

– Knjige nam trebaju da naučimo više o svetu i da budemo pametniji – rekao nam je šestogodišnji Luka. 

Domaćica mališanima iz borovskog vrtića u Prosvjetinoj biblioteci i čitaonici u Borovu bila je bibliotekarka Sanja Spasojević.

– Drago nam je što su nam došla deca iz vrtića. Večeras nam dolaze prvačići, u četvrtak učenici trećeg razreda OŠ Borovo, a očekujemo i dolazak još jedne vrtićke grupe. Što se tiče lektire i knjiga za decu predškolskog uzrasta dobro smo opremljeni, ali je među našim korisnicima malo dece. Ovom prilikom podsećam roditelje da svoju decu mogu dovesti u biblioteku svakog radnog dana, od ponedeljka do petka, u vremenu od 14 do 18 časova – ističe Sanja Spasojević.

D.Z.