Svečano otvoren nadograđeni sprat DVD-a Borovo

Spread the love

U Borovu je sinoć svečano otvoren nadograđeni Vatrogasni dom. Vrednost investicije iznosi milion i 200 hiljada kuna. Izvođač radova bila je vukovarska firma Pro-Team d.o.o.

Nadogradnjom postojećeg objekta borovski vatrogasci dobili su još jedan sprat, odnosno 170 kvadratnih metara korisnog prostora, kaže predsednik borovskog DVD-a Miroljub Mladenović.

– Novoizgrađena sala je površine 120 kvadratnih metara. Pored sale izgrađen je i sanitarni čvor, manja kancelarija i kuhinjica, ukupno 170 kvadratnih metara novog prostora. Taj prostor će služiti za organizaciju seminara, edukacija i druženje u zimskom periodu. Danas imamo 40-ak članova. Aktivnih članova je 25, koji su u svakom trenutku spremni da izađu na intervenciju – rekao je Mladenović.

Načelnik Zoran Baćanović ističe da je ova investicija u potpunosti finansirana iz budžeta opštine Borovo, pohvalivši dobar rad borovskog DVD-a.

– To je zaista jedna dobra organizacija. Uvek su spremni da intervenišu, kada je to potrebno i da se odazovu na poziv svih naših meštana. Srećni smo što imamo jedno ovakvo društvo. Mogu samo da pohvalim predsednika Miroljuba Mladenovića i sve članove borovskog DVD-a i da im poželim i u budućnosti ovako dobar rad – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Baćanović. Zajedno s predsednikom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo presekao je svečanu vrpcu na ulazu u novu salu, čime je nadograđeni sprat i zvanično otvoren.

Uz predstavnike lokalne samouprave, svečanom otvaranju nadograđenog Vatrogasnog doma prisustvovali su i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s istoka Hrvatske te iz Srbije, iz Stapara, Bačkog Brestovca, Kule i drugih mesta s kojima borovski DVD sarađuje dugi niz godina.
D.Z.