18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Nedelja srpske knjige” u Srpskom kulturnom centru Vukovar

2 min read

Srpski kulturni centar Vukovar će u periodu od ponedeljka 4. do petka 8. novembra organizovati manifestaciju pod nazivom “Nedelja srpske knjige” u sklopu koje će biti održano nekoliko programa.

U ponedeljak 4. novembra u vremenu od 8 do 12 časova u okviru programa “Otvorena biblioteka” biće predstavljene najnovije knjige koje se nalaze u biblioteci Srpskog kulturnog centra, a tri posetioca dobiće besplatnu godišnju članarinu u ovoj biblioteci.

U utorak 5. novembra sa početkom u 19 časova biće održano “Veče sa književnikom”, a gost će biti doktor Nele Karajlić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje.

Za sredu 6. novembar planiran je program “Književnici našeg zavičaja” gde će, sa početkom u 19 časova, biti predstavljen književni opus Đorđa Nešića.

U četvrtak 7. novembra u 11 časova biće upriličena prezentacija pod nazivom “Izdavaštvo Srba na prostoru istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema u 21 veku”.

Poslednjeg dana manifestacije “Nedelja srpske knjige”, u petak 8. novembra sa početkom u 19 časova, biće upriličeno Veče uz vino poeziju i gitaru.

Svi programi biće održani u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Vukovaru (u zgradi Zajedničkog veća opština, na adresi Eugena Kvaternika 1.).

“Cilj manifestacije je popularizacija same knjige i kulture čitanja, te očuvanje identiteta Srba na ovom području. Zbog toga smo se i posvetili srpskoj književnosti i svemu onome što mi radimo na ovom prostoru i što zaslužuje pažnju da se predstavi ovde kod nas”, ističe direktor Srpskog kulturnog centra Srđan Sekulić.

Program “Nedelja srpske knjige” finansiran je sredstvima Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.