Vukovarske gimnastičarke učestvovale su prošle subote na 3.kolu KUP-a Hrvatske- regije Istok u ženskoj i muškoj gimnastici koje je održano u Požegi. Bila je to prilika da se u poslednjem kolu u ovoj kalendarskoj godini izbore za nastup na završnici KUP-a Hrvatske.

Vukovarske gimnastičarke su se takmičile u B i C programu i osvojile 2 zlata i 1 srebro ekipno, te 3 zlata, 1 srebro i 1 bronzu u pojedinačnoj konkurenciji, što je odličan rezultat budući da nisu nastupile u punom sastavu.

U B programu, u kategoriji mlađih juniorki, nastupila je Monika Zovko i osvojivši 1. mesto dokazala, po treći puta ove godine, da je najuspešnija u svojoj kategoriji u celoj regiji Istok.

U C programu vukovarske gimnastičarke su se takmičile u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. U kategoriji mlađih juniorki, ekipno su osvojile prvo mesto, a nabolji rezultat pojedinačno ostvarile su Maja Kel osvojivši prvo i Valentina Mrkonja zauzevši treće mesto.

Juniorke su ekipno zauzele 2.mesto, a u pojedinačnoj konkurenciji Ela Kalentić se okitila zlatnom medaljom. Zlato su ekipno osvojile i seniorke, dok se pojedinačno najbolje plasirala Vanja Kiralj zauzevši drugo mesto.