Pored hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru, 13.oktobra je održan završni program 13.Kulture i duhovne manifestacije “Brankovi dani u Vukovaru”, posvećene rano preminulom srpskom pesniku Branku Radičeviću koji je često dolazio u Vukovar, rodni grad svoje majke Ružice. Besedu o Branku Radičeviću održao je Đorđe Milidrag, profesor Bogoslovije Svetog Arsenija Sremca iz Sremskih Karlovaca, a u programu su učestvovali Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor”, Kulturno-umetničko društvo “Sloga” iz Vukovara, Etno grupa “Đurđevak” iz Bobote, Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, Tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova i vukovarski srednjoškolci sa recitalom “Zaveštanje”. Pored letnje pozornice prvi put je upriličena izložba ručnih radova i starih predmeta koju su priredile članice udruženja “Seoska idila” iz Ade, sekcije Svilen konac” pododbora SKD “Prosvjeta” iz Bršadina i udruženja “Pudarice” iz Bijelog Brda.

“Cilj nam je očuvanje srpskog jezika i pisma, kulture, tradicije i saborovanja. Ovo je i jedan mali tračak proslave 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve jer su naša kultura, tradicija, umetnost i pisanje vezani za crkvu . O ljubavi prema svom jeziku svedoči i Branko Radičević , a svakako jedna od njegovih ljubavi je i ova Dobra voda”, ističe protojerej-stavrofor Miljen Ilić, drugi vukovarski paroh i organizator Brankovih dana.

Po završetku programa dodeljene su nagrade “Ružica Radičević” za literarne radove. Na ovogodišnji literarni konkurs na temu “Sreća” stiglo je 107 radova. Nagrađeno je devet učenika, po troje iz razredne, predmetne i srednjoškolske nastave: David Janić, učenik 4.razreda OŠ “Siniša Glavašević” iz Vukovara, Mihajlo Radenović, učenik 4.razreda OŠ Bijelo Brdo, Milana Knežević, učenica 3.razreda OŠ Trpinja, Petra Vojnović, učenica 7.razreda OŠ Markušica, Miljana Milovanović, učenica 8.razreda OŠ Trpinja, Nina Kolar, učenica 5.razreda OŠ “Siniša Glavašević”, Sara Atlagić, učenica 2.razreda vukovarske Gimnazije, Maja Koprivanac , učenica 4.razreda Srednje strukovne škole “Marko Babić” iz Vukovara i Ivana Žujić, učenica 4.razreda Tehničke škole “Nikola Tesla”u Vukovaru.

Ovogodišnji “Brankovi dani u Vukovaru” započeli su 29.septembra programom u kojem su učestvovali mališani iz Dečjeg vrtića Vukovar 2, recitatori iz osnovnih škola “Dragutin Tadijanović” i “Nikola Andrić”, Kulturno-umetničko društvo “Sloga” iz Vukovara i Pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova. Idućeg dana upriličen je integrisani radni danom za učenike vukovarskih osnovnih škola. Velik broj posetilaca privukla je 6.oktobra Olimpijada starih sportova za decu i odrasle koja je organizovana u saradnji sa gradskom organizacijom SDSS-a. Učenicima iz vukovarskih škola pridružili su se i njihovi vršnjaci iz Baranje, iz sela Budimci.