Međunarodna nedelja deteta: Mališani dečjih vrtića posetili vukovarsku gradsku upravu

Spread the love

Međunarodna nedelja deteta tradicionalno se obeležava u prvoj punoj nedelji oktobra. Svrha je usmeriti pažnju odraslih na potrebe i prava deteta, položaj deteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Tim povodom uz pregršt pitanja, u posetu gradskim vlastima došli su vukovarski mališani, polaznici predškolskih grupa dečijih vrtića “Vukovar 1” i “Vukovar 2”. U Gradskoj većnici primila ih je zamenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

“Naša Gradska većnica sigurno je najveselija kada nam dođu u posetu deca jer su oni najiskreniji i daju nam najbolju povratnu informaciju o tome šta misle o našem gradu. Grad se uistinu trudi svih ovih godina da podržava decu i roditelje i pruži im sve što je potrebno za srećno detinjstvo”, rekla je Mujkić.

“Poseta gradskoj upravi jedna je od aktivnosti kojima ovi vrtići obeležavaju Međunarodnu nedelju deteta”, kaže direktorica DV “Vukovar 2” Marina Latinović. U petak će se u centru grada održati centralna manifestacija obeležavanja Međunarodne nedelje deteta, na kojoj će se predstaviti sve predškolske grupe, a u subotu će biti održana Druga vrtićka biciklijada.

“Dečiji vrtići “Vukovar 1” i “Vukovar 2” zajednički će u subotu organizovati Drugu vrtićku biciklijadu, a pored toga deca će učestvovati i u kvizu znanja- “Promet nije šala ni opasnost mala”. Polaskom u školu postaju aktivni učesnici u saobraćaju i bitno je da se nauče pravilnom ponašanju u saobraćaju”, ističe direktorica DV “Vukovar 1” Mirjana Kulić.

Ovogodišnja nedelja deteta u Hrvatskoj se obeležava pod motom “Ljubav deci pre svega”.