18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

I Srednja škola Dalj na Smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima

2 min read

U Vinkovcima danas završava 31. smotra učeničkih zadruga, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog udruženja učeničkog zadrugarstva i škola domaćina Smotre – Osnovne škole “Matija Gubec” iz Jarmine i Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci.

Na Smotri,  koja je otvorena juče u svečanoj dvorani “Barun Trenk” u Vinkovcima, svoj rad predstaviće 64 učeničke zadruge s izložbenim prostorima, 6 učeničkih zadruga s istraživačkim radovima, 21 učenička zadruga – voditelji županijskih izložbenih prostora s izložbenim primercima svih učeničkih zadruga pojedine županije, 8 učeničkih zadruga-domaćina iz Vukovarsko-sremske županije kao i gosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Na Smotri u Vinkovcima predstavlja se i učenička zadruga “Dalya” iz Srednje škole Dalj kao predstavnik Osječko-baranjske županije, koja se može pohvaliti sa oko 80 proizvoda, među kojima su i “Ljuti Baja”, koncentrat ljute paprike, “Đačko pivo”, prirodni sok od jabuke bez konzervansa i šećera, pekmez od plave šljive, začinska paprika, razne rakije i likeri.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.