Borovski penzioneri sinoć su prigodnim programom, u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, obeležili Međunarodni dan starijih osoba.

Predsednica Udruženja penzionera Borovo Milica Popadić čestitala je borovskim penzionerima i svim osobama treće dobi njihov dan.

– Penzionerima i osobama treće životne dobi želim prvenstveno dobro zdravlje, da budu srećni i zadovoljni i da se i dalje okupljamo i družimo jer nam to obogaćuje život – kazala je Popadić.

U programu su učestvovali članovi recitatorske i ritmičke sekcije Osnovne škole Borovo, mališani iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, njih 36-ero iz najstarije, mešovite vrtićke grupe, saznali smo od direktorice ove ustanove Radmile Latas.

– Lepo je da i deca mogu učestvovati u ovoj priredbi i dati svoj doprinos, da uvesele bake i deke s kojima se rado igraju i druže. Verujem da su to i omiljene osobe u njihovim porodicama pa je lepo da im deca zahvale, za sve ono što čine za svoje unuke – rekla je Radmila Latas.

Posetiocima sinoćnjeg programa predstavila se i folklorna i tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova s vokalnim solistima, koja je razgalila posetioce odabranim repertoarom tamburaških i starogradskih pesama.

Za sve koji su učestvovali u programu ili doprineli njegovoj realizaciji borovski penzioneri pripremili su prigodne poklone i zahvalnice, a velika sala Kulturnog centra Borovo bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Članovima Udruženja penzionera Borovo Međunarodni dan starijih osoba čestitao je i Duško Drobić, zamenik načelnika opštine Borovo.

– Bilo je ovo jedno lepo veče, organizovano kako to samo penzioneri znaju. Opština Borovo im pomaže i uvek će im pomoći u njihovom radu. Borovsko udruženje penzionera je među najvećim i najmasovnijim organizacijama u mestu. Na radnom elanu i aktivnostima mogli bi im pozavideti i mlađi. Čestitam na organizaciji programa i želim im dobro zdravlje – poručio je Drobić.

Udruženje penzionera Borovo danas ima 260 članova.

Uz nabavku ogrevnog drveta, živežnih namirnica i posetu banjama, u Udruženju penzionera Borovo ne zapostavljaju ni društveni život.

– Često idemo na izlete i penzionerska okupljanja i druženja, kako na našem području tako i izvan Hrvatske, gde imamo veliki broj prijatelja – ističe član Upravnog odbora Milisav Cvijanović.

Više u emisiji “Ognjište” koja je na programu Radio Borova u nedelju, 6. oktobra od 11 časova.

D.Z.