Srpska pravoslavna parohija vukovarska organizuje kulturnu i duhovnu manifestaciju “Brankovi dani u Vukovaru” koja će biti održana u periodu od 29. septembra do 6. oktobra.
 
Svečano otvaranje manifestacije i prvi program su u nedelju, 29. septembr a u 16 časova, pored hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru.
 
U programu će učestvovati deca iz Dečjeg vrtića “Vukovar Dva” iz Vukovara i Borova naselja, recitatori osnovnih škola “Dragutina Tadijanovića” i “Nikole Andrića”, kulturno-umetničko društvo “Sloga” iz Vukovara i Muška pevačka grupa “Naši koreni” Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo.
 
U ponedeljak, 30. septembra od 10 časova na programu je integrisani radni dan za učenike osnovnih škola.
 
U nedelju, 6. oktobra od 11 časova biće održana Olimpijada zaboravljenih dečjih igara.
 
Poslednji program i svečano zatvaranje manifestacije su u nedelju, 13. oktobra od 16 časova .
 
Besedu će održati profesor Bogoslovije “Setog Arsenija Sremca” u Sremskim Karlovcia Đorđe Milidrag. U programu će učestvovati Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, recitatori Strukovne škole u Vukovaru, Etno ansambl “Đurđevak” iz Bobote, KUD “Sloga” iz Vukovara i Vukovarsko srpsko pevačko društvo “Javor”. Nakon programa biće upriličena dodela nagrada “Ružica Radičević” za literarne radove učenika u nastavi na srpskom jeziku i pismu.