25/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Konkurs za dodelu Godišnje nagrade Branimir Kurucić

2 min read

????????????????????????????????????

Koordinacioni odbor za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” raspisao je konkurs za dodelu Godišnje nagrade Branimir Kurucić.

Predlagači mogu biti pododbori i pojedinci, članovi Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” u sastavu, odnosno s područja na kojem deluje Koordinacioni odbor te Prosvjetin Ansambl narodnih igara.

Kandidati za Godišnju nagradu mogu biti: pojedinci, članovi Prosvjetinih pododbora s područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, zatim pododbori, sekcije i ansambli u sastavu Prosvjetine regionalne Koordinacije, kao i pojedinci koji su doprineli razvoju kulture u ovim krajevima.

Predloženi kandidat treba da ima ostvarene rezultate proteklih godina u oblastima scenske umetnosti, muzičke umetnosti, književno-jezičke umetnosti, likovne umetnosti i vajarstva, filmske umetnosti ili nekog drugog područja značajnog za kulturni razvoj oblasti.

Predlozi za Godišnju nagradu uz detaljno obrazloženje predlagača mogu se dostaviti preporučeno poštom na adresu: Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, Koordinacioni odbor za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem, Nikole Tesle 69, 31204 Bijelo Brdo. Takođe mogu se dostaviti i putem elektronske pošte na adresu spopac@gmail.com.

Rok za dostavljanje predloga je do 16. oktobra ove godine. Predlozi bez detaljnog obrazloženja i oni pristigli nakon navedenog datuma neće biti uvaženi.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.