U Borovu se danas održava 24. Fišijada, popularno takmičenje kulinara u kuvanju fiša za “Zlatni kotlić Borova 2019.”, u organizaciji Fudbalskog kluba “Sloga”.

– Za ovogodišnju fišijadu prijavio se rekordan broj takmičara, njih 50 iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine – saznajemo od predsednika Kluba Ilije Zečevića.

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović zahvalio se svima koji su uključeni u organizaciju ovogodišnje fišijade, svim takmičarima, posetiocima i sponzorima.

– Nažalost, zbog ograničenog broja mesta juče smo morali odbiti sedam ekipa, unatoč povećanju broja mesta na ovogodišnjoj fišijadi, što znači da ubuduće moramo razmišljati o povećanju kapaciteta, kako bi se svi zainteresovani mogli prijaviti za učešće – ističe Baćanović.

O najboljim majstorima fiša odlučiće tročlani žiri, na čijem je čelu potpredsednik Sportskog ribolovnog društva “Sloga” Lazar Radigović.

Takmičenje kulinara počinje u 16 časova, u dvorištu iza opštinske zgrade. Od 18 časova sledi uzimanje uzoraka fiša, večera, proglašenje pobednika, dodela nagrada i zabavni program.