Osijek: Policajac udaljen s dužnosti zbog pretnji pištoljem supruzi i susedu

Iz službe je privremeno udaljen 40-godišnji policajac, koji je uhapšen nakon što je u alkoholisanom stanju na području grada Osijeka verbalno i fizički napao svoju suprugu te pretio pištoljem njoj i susedu, izvestila je juče osječko-baranjska policija.

Incident se dogodio juče oko 2 časa na području grada Osijeka. Policijski službenik PU osječko-baranjske, koji se nalazi na bolovanju, u alkoholisanom stanju je verbalno i fizički napao 34-godišnju suprugu. Tokom napada supruga je izašla iz stana u dvorište, gde joj je suprug pretio privatnim pištoljem kojeg legalno poseduje. U tom trenutku u dvorištu se nalazio i 39-godišnji sused, koji je izašao čuvši kako 34-godišnjakinja zove u pomoć, a 40-godišnji policijski službenik tad je oružjem zapretio i susedu. Odmah po dojavi na mesto događaja hitno su stigli policijski službenici nadležne policijske stanice, koji su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje. Nasilniku je na mestu događaja izmerena koncentracija od 1,18 grama po kilogramu alkohola u krvi, oduzet mu je službeni i privatni pištolj te je uhapšen. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. Načelnik PU osječko-baranjske policijskog službenika je privreme
no udaljio iz službe.

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj ističu kako imaju nultu tačku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebno prema porodičnom nasilju, kao i da su policijski službenici dužni svojim primerom u profesionalnom i privatnom životu  promovisati kulturu nenasilja i poštovanja ljudskih prava, naročito ljudskih prava žena.

– Stoga snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obavljanjem policijske službe i neće biti tolerisano u policijskim redovima – poručili su iz osječko-baranjske policije.