U Borovu je proteklog vikenda održana 28. Međunarodna likovna kolonija, u organizaciji Likovne sekcije “Sava Šumanović” Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova.

– Na koloniji je učestvovao 21 likovni umetnik iz Borova, Vukovara, Osijeka, Pivnica, Sombora, Novog Miloševa, Pančeva, Beograda, Brčkog i Doboja. Rezultat tog rada su 44 umetnička dela u tehnikama ulja na platnu, akrila na platnu, ulja na staklu i duboreza u drvetu – rekao je u izjavi za Radio Borovo predsednik društva Rado Bosić.

Nenad Stojkov iz Beograda na borovskoj koloniji učestvuje po treći put.

– Ovo je jedna od boljih kolonija na kojima sam učestvovao, dobro organizovana, a posebno bih istakao domaćinsku atmosferu, tako da se radujem svakom dolasku u Borovo – kaže Stojkov.

Borovski skulptor Mićun Nenezić pozdravlja učešće mladih umetnika.

– Raduje me prisustvo većeg broja mladih umetnika. To je i najveće zadovoljstvo nas koji ćemo s vremenom prestati, da ima ko da nas nasledi i da zadrži stvaralački kontinuitet naše likovne kolonije – zaključio je Nenezić.

Ovogodišnju manifestaciju finansijski su podržali Savet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, Zajedničko veće opština, Opština Borovo i Radio Borovo kao medijski sponzor.

Radovi će, kako saznajemo, biti izloženi za 15 dana, u Galeriji OŠ Borovo.

Ovogodišnju likovnu koloniju u Borovu, koja je održana od 6. do 8. septembra, zvanično je proglasio zatvorenom načelnik Zoran Baćanović. Svečanom zatvaranju manifestacije prisustvovao je i predsednik Odbora za kulturu Zajedničkog veća opština Nebojša Vidović.

D.Z.