Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već šest godina privlači sve veći broj posetilaca u Erdutsko vinogorje, smešteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Ovom dionzijskom manifestacijom slave se vino, umetnost, lepota druženja, multikulturalnost i i poslednji dani leta na obali Dunava, navode organizatori.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se 6. i 7. septembra, a posetioce već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i muzičkog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Manifestaciju večeras otvara kabaretska predstava „Adam i ona“, u izvođenju glumca Adama Končića i pijaniste Olivera Beloševića. Predstava je na programu od 19 časova, a biće odigrana u Društvenom domu u Erdutu.

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja je u subotu od 10 do 18 časova, kada će biti moguće posetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, od 10 časova, počinje zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što pre sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. Voziće se ruta Aljmaš-Erdut, a učesnici utrke će uz pomoć karte tražiti skriveno blago – vina Erdutskog vinogorja. Učešće je besplatno, uz obaveznu online prijavu. Broj učesnika je ograničen.

Ovogodišnji Wine & Bike upotpuniće nastup jazz fusion grupe “Elvis Stanić Group”. Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih savremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalista i najnagrađivaniji jazz kompozitor novije generacije. Koncert počinje u subotu u 21 čas, a biće održan u Erdutu, u vinogradu s pogledom na Dunav. 

U okruženju vinarije posetioce očekuje i In Da Sofa lounge zona gde će užitak ispijanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začiniti čarobnim ambijentom uz odličan nastup Aklee Neon i vrhunske DJ beatove.

Ulaz na program manifestacije je slobodan.

Organizator manifestacije je Opština Erdut, u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Erdut, Preduzetničko-razvojnim centrom opštine Erdut, Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, Turističkom zajednicom opštine Erdut i Kreativnom agencijom Adverta.