18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U ZVO stigle besplatne školske torbe za prvake u nastavi na srpskom jeziku

2 min read

U Zajedničko veće opština juče je stigla donacija od 191 školske torbe za učenike prvih razreda na našem području, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A. Reč je o donaciji Pokrajinske Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada, saznajemo od predsednika Zajedničkog veća opština Srđana Jeremića. 

– I ove godine za sve učenike prvih razreda osnovnih škola na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje AP Vojvodine obezbedio je je 100 školskih torbi, a Grad Novi Sad, s kojim smo ove godine potpisali Sporazum o saradnji, 91 školsku torbu. Ovo je velika i značajna pomoć i roditeljima i učenicima i dokaz brige matične države za srpski narod koji živi na ovom području, jer znamo da je školovanje dece na maternjem jeziku i pismu jedan od stubova očuvanja nacionalnog identiteta – rekao je u izjavi medijima predsednik ZVO Srđan Jeremić. 

Donacija je u Vukovar dopremljena posredstvom Crvenog krsta Novog Sada i Gradskog društva Crvenog križa Vukovar. 

Iz Zajedničkog veća opština ističu da će narednih dana školske torbe biti dostavljene školama, kako bi prvake dočekale prvog dana nove školske godine, koja počinje u ponedeljak, 9. septembra. 

Pokrajinska Vlada Vojvodine obezbedila je i radne sveske za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola u nastavi na srpskom jeziku i pismu po modelu A. 

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link