18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Otkazan nastup Mome Stanića u Vukovaru

2 min read

Nastup Momčila Mome Stanića na Zavičajnoj večeri koju sutra u Vukovaru organizuje Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca “Miloš Vojnović” otkazan je zbog pritisaka i pretnji, navode organizatori.

Odluku o tome doneo je Upravni odbor ovog Udruženja iz kojeg poručuju da će zabava biti održana, ali s drugim izvođačima.

– Iako zakonske osnove za zabranu nastupa Mome Stanića nema, prevladao je obostrano razum jer ne želimo testirati koliko je neko spreman daleko ići u svojim lošim namerama. Zahvalan sam gospodinu Staniću na razumevanju situacije jer nam je svima najbitniji interes gostiju – ističe predsednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca Boro Rkman.

Podsetimo, zabranu nastupa Mome Stanića u Vukovaru zatražio je u ponedeljak predsednik Hrvatske konzervativne stranke i zamenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, uz obrazloženje da je reč o pevaču koji je 1990-ih veličao krajinski režim i ismejavao hrvatskog predsednika Franju Tuđmana. Pavliček je optužio i čelne ljude SDSS-a u Vukovaru i Vukovarsko-sremskoj županiji da “ponovo promovišu velikosrpske ideje i politiku”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link