18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Besplatna pravna pomoć u Borovu

2 min read

U sklopu projekta “Pravo na delotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć“, diplomirana pravnica Melita Bošnjak iz Udruženja za podršku žrtvama i svedocima posetila je Borovo. U razgovoru za Radio Borovo predstavila je ovaj projekat , koji će se provoditi do 1. decembra ove godine.

– Ovaj projekat provodimo od 1. juna ove godine, a finansiran je od strane Ministarstva pravosuđa. Cilj projekta je osigurati delotvornu pravnu zaštitu i podršku najosetljivijim društvenim grupama kao što su žrtve teških krivičnih dela, žene žrtve nasilja u porodici, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi, u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji – ističe Bošnjak.

Pojašnjava da primarna pravna pomoć prema Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći obuhvata: opštu pravnu informaciju, pravni savet, sastavljanje podneska pred javnopravnim telima, Evropskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama, zastupanje u postupcima pred javnopravnim telima i pravnu pomoć u vansudskom mirnom rešavanju spora.

Projekat “Pravo na delotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć“ provodi se na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

– Do sada smo na području Vukovarsko-sremske županije imali 80-ak korisnika ovog projekta. Svi oni kojima je potrebna besplatna primarna pravna pomoć mogu nam se obratiti na broj telefona 032/639-333 ili doći u naše prostorije koje se nalaze na adresi Ljudevita Gaja 12 u Vukovaru – rekla je Bošnjak.

Iduća poseta predstavnika Udruženja za podršku žrtvama i svedocima i pružanje besplatne pravne pomoći u Borovu najavljeni su za četvrtak, 12. septembar.

S.V.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link