15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Besplatna pravna pomoć meštanima Borova, 29.avgusta od 10 do 12 časova

2 min read

U sklopu projekta “Pravo na delotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć“, koji je finansiran sredstvima Ministarstva pravosuđa Udruženje za podršku žrtvama i svedocima u Borovu će informisati zainteresovane meštane o pravima i pružati primarnu pravnu pomoć.

Primarna pravna pomoć prema Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći obuhvata: opštu pravnu informaciju, pravni savet, sastavljanje podneska pred javnopravnim telima, Evropskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama, zastupanje u postupcima pred javnopravnim telima i pravnu pomoć u vansudskom mirnom rešavanju spora.

Cilj projekta je je osigurati delotvornu pravnu zaštitu i podršku najosetljivijim društvenim grupama kao što su žrtve teških krivičnih dela, žene žrtve nasilja u porodici, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Predstavici Udruženja za podršku žrtvama i svedocima besplatnu primarnu pravnu pomoć u Borovu će pružati u četvrtak 29. avgusta u zgradi Opštine Borovo, u vremenu od 10 do 12 časova.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link