Opuštanje uz Dunav

“Opuštanje uz Dunav”, naziv je novog projekta borovskog Udruženja “Plavi Dunav” u sklopu kojeg je na proleće iduće godine predviđeno uređenje obale Dunava u delu Borova, postavljanje klupa i koševa za otpatke.

Projekat je odabran za sufinansiranje u sklopu konkursa koji provodi INA “Zeleni pojas 2019”.

– Ukupna vrednost projekta je 22 hiljade kuna, od čega će INA projekat finansirati s iznosom od 18 hiljada kuna. Ostatak sredstava obezbediće “Plavi Dunav”. Uređenje obale Dunava planirano je na potezu kod Sremčeve skele, odnosno Pink parka – ističe predsednica “Plavog Dunava” Desa Jankov, koja je pozvala i ostala udruženja u mestu da im se pridruže u ovoj akciji.

Udruženje za očuvanje prirode, tradicije, običaja i razvoj turizma “Plavi Dunav” iz Borova na ovaj konkurs se javilo prvi put. Na konkurs je stiglo 195 onlajn prijava. 

Stručna komisija sastavljena od predstavnika relevantnih fakulteta, nezavisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša te Korporativnih komunikacija hrvatske naftne kompanije odabrala je 16 pobedničkih ideja, među kojima je i projekat “Plavog Dunava”, a jedan dodatni projekat izabrali su fanovi Inine Fejsbuk stranice. Odabrani projekti biće provedeni uz finansijsku podršku INA-e u ukupnom iznosu od 375.000 kuna.

D.Z.