Besplatno čipovanje pasa u Borovu

Dvadesetak meštana Borova iskoristilo je dosad mogućnost besplatnog čipovanja pasa na teret opštine Borovo, potvrdio je nedavno, u razgovoru za Radio Borovo, načelnik Zoran Baćanović.

Podseća da je ova mera vremenski ograničenog karaktera i pozvao meštane koji žele da besplatno čipuju pse, do dva psa po domaćinstvu, da to učine u narednom periodu.

– Prema informacijama koje sam dobio iz Veterinarske stanice Vukovar u prvom mesecu provođenja ove akcije, u julu ove godine, čipovano je negde 25 do 30 pasa u Borovu, što se pokazalo kao dobar početak vezano za primenu ove mere. Nažalost, tokom ovog meseca, prema informacijama kojima raspolažem, niko nije pozvao Veterinarsku stanicu radi čipovanja pasa. Podsećam da je mera vremenski ograničenog karaktera, da akcija traje do kraja godine i da bi vlasnici pasa iz Borova, koji nisu čipovani, tu mogućnost trebali da iskoriste, jer će nakon provođenja ove mere naš komunalni redar, što je u nadležnosti Opštine Borovo, ići u kontrolu i svako čiji pas ne bude čipovan biće na udaru sankcije, odnosno moraće čipovati psa o vlastitom trošku, jer će mu u protivnom biti naplaćena kazna. P ozivam i ovom prilikom sve naše meštane da iskoriste mogućnost besplatnog čipovanja pasa, do najviše dva psa po domaćinstvu, dakle da u narednom periodu besplatno čipuju svoje pse i izvrše svoju zakonsku obavezu – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Zoran Baćanović.

D.Z.