Vukovarsko-sremska policija razbila lanac dilera kokaina i heroina

Kriminalističkim istraživanjem “Faraon” razbijen je lanac dilera kokaina i heroina za područje Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova, na čijem čelu je bio 58-godišnjak iz Vinkovaca, izvestili su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, od marta do sredine avgusta ove godine kriminalistička policija PU vukovarsko-sremske u saradnji s Opštinskim državnim tužilaštvom u Vinkovcima provodila je kriminalističko istraživanje „Faraon”, kako bi suzbila preprodaju droge heroin i kokain na području grada Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazivala su da na području Vukovarsko-sremske županije postoji organizovana kriminalna grupa na čijem je čelu 58-godišnjak iz Vinkovaca.

Utvrđeno je kako je 58-godišnjak drogu kupovao od 57-godišnjaka i 65-godišnjaka iz Splita te ju dalje preprodavao.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je deset osoba, a obavljenim pretragama domova i drugih objekata na više lokacija kao i vozila pronađeno je i oduzeto: 504 grama kokaina, 35 grama heroina, 8 komada semenki biljke „Cannabis sativa“,novčani iznos od nekoliko desetina hiljada kuna u raznim apoenima i valutama,10 mobilnih uređaja sa više SIM kartica, 100 komada tableta „Heptanon“, pištolj i nekoliko komada municije, precizna digitalna vaga i punilo za mešanje s drogom „Laktoza“.

Protiv osam osoba podnesena je krivična prijava za krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama pa su tokom jučerašnjeg dana predane u pritvorsku