Mirovna grupa mladih “Dunav” iz Vukovara obeležila Međunarodni dan mladih

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obeležava 12. avgusta,  Mirovna grupa mladih “Dunav” u sklopu svojih projektnih aktivnosti održala je manifestaciju pod nazivom „ U susret Međunarodnom danu mladih“. Manifestacija je održana 8. i 9. avgusta u Vukovaru.

Tako je 8. avgusta u Gradskoj biblioteci Vukovar, u odeljenju za mlade “Spajalica”, održana debata pod nazivom “EUth & You” na kojoj su volonteri s mladima debatovali o Hrvatskoj u EU, o integraciji, socijalnoj politici i zapošljavanju mladih. Debatu je vodila volonterka Sarah iz Francuske, a Elizabeta Petersdorfer i Luna Uglik su prisutne uvele u temu uz izvođenje spoken word-a, navode u saopštenju iz Mirovne grupe mladih “Dunav”.

Sledećeg dana u centru grada, uz bogat program, volonteri na projektima Evropskih snaga solidarnosti: Vukovarske letnje vibre, Mladi za mlade i Mladi za stare vodili su kviz znanja za mlade, uz nagrade za pobednike, igrali su društvene igre na otvorenom, plesali flash mob ples pod vodstvom volonterke Lise iz Austrije, svirali bubnjeve i perkusije (drumm n’jamm session) uz ritam volonterke Scille iz Italije, a najmlađi sugrađani zabavili su se uz robote i kreativne radionice slikanja.

Postavljena je i izložba amaterskih fotografija Grada Vukovara iz ugla njegovih stanovnika te posetilaca kao i fotografija volonterki Sopio Kiknavelidze i Victorije Anghel, navode iz Mirovne grupe mladih “Dunav” i zahvaljuju svima koji su im se pridružili u obeležavanju Međunarodnog dana mladih u Vukovaru.