Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, nastavio je svoja ulaganja u Slavoniju i najavio otvaranje najsavremenijeg retail parka.

Ovaj značajan projekat započeo je krajem jula kupovinom zgrade u vukovarskoj privrednoj zoni, čime se ukupna veličina zemljišta u vlasništvu Peveca popela na 35.000 kvadratnih metara. 

Pored novoizgrađenog Pevecovog prodajnog centra, površine 5.000 kvadratnih metara, prostiraće se i retail park s preko 2.200 kvadratnih metara, čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. Vrednost investicije Pevecovog centra i ovog jedinstvenog šoping odredišta iznosi ukupno četrdeset pet miliona kuna, a u daljnjim planovima je nadogradnja i postepeno širenje kompleksa.

Osim odlične pozicije na raskršću Osijeka, Vinkovaca i Borova naselja, retail park će građanima Vukovara i okoline doneti dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz postojeću ponudu Pevecovog centra, zamišljeno je da će kompleks obuhvaćati modne prodavnice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. 

Osim već spomenutog prodajnog centra u Vukovaru, čije se otvaranje očekuje u oktobru ove godine, Pevec planira gradnju i dva nova prodajna centra u Vinkovcima i Splitu.