Izgradnja višenamenske sale u Borovu počinje na jesen

Na sinoć održanoj 19. redovnoj sednici opštinskog veća opštine Borovo usvojen je rebalans budžeta opštine za 2019. godinu. Razlog izmena budžeta je izgradnja višenamenske sale u Borovu.

“Prvobitnom planom bilo je predviđeno 1,8 miliona kuna za prvu fazu izgradnje tog objekta, odnosno zidanje i stavljanje pod krov. Budući da se izgradnja ne može raditi u fazama jer je građevinska dozvola izdana za čitavu zgradu te da se ni upotrebna dozvola ne bi mogla dobiti dok se ne završi celokupan posao, morali smo doneti izmene budžeta. U budžetu smo predvideli čitav iznos od 4 miliona i 620 hiljada kuna koji je potreban za ovaj projekat jer tako nalažu i zakonski propisi o javnoj nabavci”, pojasnio je Baćanović.

Prema njegovim rečima , u toku je postupak javne nabavke za odabir izvođača radova. Sami radovi na izgradnji višenamenske sale trebali bi otpočeti u septembru ove godine, a završiti u jesen ili krajem iduće godine. Za ovaj projekat Opština Borovo je dobila novčana sredstva iz dva izvora: 400 hiljada kuna od Srpskog narodnog veća za kapitalne investicije te od Ministarstva graditeljstva 225 hiljada kuna za izgradnju višenamenske sale u Borovu.

“Za sada imamo obezbeđenih 625 hiljada kuna izvan opštinskog budžeta, a u budžetu ćemo osigurati dodatna sredstva koja su potrebna da se do kraja ove godine završi zidanje objekta i stavljanje pod krov. Za sledeću godinu planiramo da se javljamo na sve moguće otvorene konkurse kako bi ostatak potrebnih sredstava ili jedan njihov deo pribavili iz drugih izvora finansiranja i na taj način što je moguće manje opteretili budžet opštine Borovo i naše izvorne prihode”, navodi načelnik.

Višenamenska sala biće izgrađena pored objekta FK “Sloga”, dimenzija 30×12 metara, sa velikom salom u prizemlju i dve manje na spratu, kuhinjom i sanitarnim čvorovima. Na jednom delu krova zgrade biće postavljene tribine za posetioce Sloginih utakmica.

Sinoć usvojenim rebalansom budžet opštine Borovo dostigao je nivo od 25 miliona 640 hiljada kuna. U prvih pet meseci ove godine u opštinsku blagajnu se slilo višeod 10 miliona kuna.