Udruženje penzionera Borovo ugostilo je u četvrtak 50-ak penzionera iz Banjaluke, Čelinca, Sremskih Karlovaca i Odžaka. Druženju u sali “Galeb” na obali Dunava prisustvovalo je 110 penzionera, saznajemo od Milice Popadić, predsednice Udruženja penzionera Borovo.

– Ugostili smo penzionere iz Banjaluke s kojima se družimo već 10 godina. S njima su došle i predstavnice Udruženja žena iz Čelinca. Tu su i delegacije penzionera iz Sremskih Karlovaca i Odžaka, koje se preko nas žele povezati s penzionerima iz Banjaluke – ističe Milica Popadić.

Reč je o uzvratnoj poseti penzionera iz Banjaluke.

– Iako je bilo daleko više zainteresovanih, u Borovo je došla grupa od 51 penzionera iz Banjaluke. Ovo je uzvratna poseta našim prijateljima. Ovo prijateljstvo i druženje je neprocenjivo bogatstvo. Jedan deo naših penzionera će ići s grupom iz Borova i na letovanje u Grčku u septembru ove godine – kaže predsednik Udruženja penzionera Grada Banjaluke Nikola Gojković.

U Borovu smo razgovarali i sa Slavicom Garić, predsednicom Udruženja žena “Lastavica” iz Čelinca pored Banjaluke.

– Ovde sam već drugu godinu. Dovela sam i nekoliko žena iz Upravnog odbora našeg udruženja, da upoznaju ove dobre i pozitivne ljude. Nadam se da ćemo napraviti obostrano druženje. Ovakvi susreti i druženja puno znače. Tako se proširuju vidici, stiču nova iskustva i poznanstva, koja su preduslov za svaki vid saradnje, na obostranu korist i zadovoljstvo – zaključuje Slavica.

D.Zečević