U Borovu će biti ponovljen tretman suzbijanja komaraca za zemlje, a biće obavljeno i zaprašivanje avionom, najavili su iz Veterinarske stanice Vukovar. 

U petak, 21. juna biće obavljen aviotretman zelenog pojasa uz Dunav od Savulje do Crepulja, u vremenu od 19 i 30 do 20 časova, dok će u subotu, 22. juna biti obavljeno zaprašivanje komaraca sa zemlje u Borovu, u vremenu od 5 do 7 časova ujutro.

U petak će biti obavljen i aviotretman zelenog pojasa oko grada Vukovara, odnosno suzbijanje komaraca na području Vukovara, Borova naselja, Lipovače i Sotina, dok će akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje u petak biti provedena u Sotinu, Mitnici, centru grada i Sajmištu. U subotu, 22. juna tretiranje komaraca sa zemlje biće obavljeno u Lipovači,Borovu naselju i Lušcu. Akcija će biti organizovana u večernjim časovima, u vremenu od 19 do 23 časa.

Biće korišteni insekticidi odobreni od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i preporučeni od Svetske zdravstvene organizacije za primenu u naseljenim mestima, koji su bez štetnih efekata na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak, iz predostrožnosti se na građane koji imaju problema sa zdravljem apeluje da u vreme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore. Za vreme tretiranja komaraca pčelari treba da sklone košnice.