Iz Opštine Trpinja, Kulturno-umetničkog društva “Đoko Patković” iz Bobote i Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Bobota pozivaju na 38. Međunarodni Vidovdanski sabor, koji će biti održan od 21. do 23. juna. 

Svečano otvaranje manifestacije biće upriličeno u petak, 21. juna u 19 časova. Nakon otvaranja manifestacije biće održan i prvi program, tradicionalno pesničko veče uz učešće pesnika s našeg područja. 

Drugog dana Vidovdanskog sabora u Boboti, u subotu, 22. juna s radom počinje Likovna kolonija, a od 19 časova na programu je dramska predstava Prosvjetinog podobora u Boboti i Osnovne škole Bobota. 

Trećeg i poslednjeg dana Vidovdanskog sabora u nedelju, 23. juna posetioci će moći uživati u bogatom celodnevnom programu, koji počinje u 9 časova takmičenjem u gađanju glinenih golubova. Učesnici likovne kolonije nastaviće s radom, a svoj rad prikazaće i zanatlije kao i mesna udruženja. Biće organizovano i kuvanje tradicionalnih jela i takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava. Od 15 časova posetioci će moći pogledati i izložbu radova s ovogodišnje i dosadašnjih likovnih kolonija u Boboti. Od 18 časova i 30 minuta predviđen je defile kulturno-umetničkih društava. Kruna i završnica programa biće folklorno veče, čije je početak zakazan za 19 časova i 30 minuta. 

Zainteresovani za učešće mogu se javiti predsednici Kulturno-umetničkog društva “Đoko Patković” iz Bobote Đurđici Nedić, putem imejla (djurdjicanedic@gmail.com <djurdjicanedic@gmail.com>) ili na broj mobilnog telefona: 098/184 56 46.