U Vukovaru je otvoreno novo komunalno pristanište “Marina” čijom je izgradnjom osigurano ukupno 140 vezova za plovila i time trajno rešen ovaj problemu gradu na Dunavu. Vrednost projekta je 9,6 miliona kuna, od čega je 9,1 milion kuna osigurano u Ministarstvu mora, saobraćaja i infrastrukture, a pola miliona iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

“Marina je dugaa 250 metara i ima ukupno 140 vezova za plovila od kojih je 90 njih namenjeno za čamce dužine do 6 metara dok je preostalih 50 vezova namenjeno za brodice do 12 metara”, rekao je direktor Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović i dodao da će do kraja godine biti postavljen i lukobran koji će biti deo Marine i osigurati bolju zaštitu plovila.

Odluka o izgradnji pristaništa doneta je na sednici Vlade u Vukovaru, u novembru 2016. godin , podsetio je ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković. Prema njegovim rečima do kraja godine biće raspisan konkurs za izgradnju i uređenje vukovarske obilaznice vredan 200 miliona kuna. Tokom sledeće godine započeće i program izgradnje lokalnih i nerazvrstanih cesta na području grada u šta će biti uloženo 150 miliona kuna.