Na groblju u Borovu pronađena veća količina oružja, municije i eksploziva

Spread the love

Na mesnom groblju u Borovu, juče je prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20 do 75 centimetara, pronađena veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih naprava, saopštila je vukovarsko-sremska policija.

Policiju je pozvao radnik komunalnog preduzeća, a na mestu pronalaska pronađene su 4 automatske puške kalašnjikov, 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, 500 grama plastičnog eksploziva, 3 protivoklopne mine, 9 upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada razne municije, uređaj za detekciju radioaktivnosti te više komada okvira za automatske i poluautomatske puške.

Pronađeno oružje preuzeli su radnici protiveksplozivne zaštite, koji će naknadno uništiti sve pronađeno u grobu. Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske saopštili su da je o događaju obavešteno i Državno tužilaštvo u Vukovaru.

Policija podseća sve građane da je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u toku. Zato pozivaju građane koji poseduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municiju, da ga dobrovoljno predaju, bez straha od ikakvih sankcija.