U organizaciji Gimnastičkog kluba Vukovar, proteklog vikenda je u sportskoj dvorani u Borovu naselju održan Kup Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici D program – regijaIstok. Na takmičenju su učestvovale gimnastičarke iz Vinkovaca, Valpova, Požege, Slavonskog Broda, Belog Manastira i Vukovara.

Takmičenje je održano u tri kategorije: kadetkinje, juniorke i seniorke, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a najuspešnije su bile članice Gimnastičkog kluba Vukovar koje su ekipno osvojile zlato u svim kategorijama.

U kategoriji kadetkinja srebro je osvojio Gimnastički klub Sokol iz Slavonskog Broda, a bronza je pripala Gimnastičkom klubu Hrvatski sokol iz Vinkovaca. Vinkovčanke su u kategoriji juniorki zauzele drugo mesto, a Gimnastičko društvo Sokol iz Požege treće mesto. U kategoriji seniorki, gimnastičarke iz Vinkovaca osvojile su srebro, a Gimnastičko društvo Hrvatski sokol iz Valpova bronzu.

Vukovarske gimnastičarke osvojile su i najveći broj medalja u pojedinačnoj konkurenciji.Zlato su osvojile: kadetkinja Mia Lozančić, juniorka Lana Hajrić i seniorka Tea Stojšić, srebro Tamara Stefanović i Ana Kuzmanović, a bronzu Vita Panza i Petra Petričević.