Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine obeležilo je 19.maja svoju krsnu slavu – Prenos moštiju Svetog Save. Bogosluženje u hramu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana u Borovu održali su borovski sveštenici Čedo Lukić i Dragan Serdar.

“Velika nam je radost što ste Svetog Savu izabrali da proslavljate kao svog zaštitnika i patrona. Upravo na temelju njegovih poučavanja i na temeljima onog što je ostavio u nasleđe svom narodu, a to je čvrsto vezan brod naše vere i našeg naroda za pravoslavlje, gradi se ideja i okupljanje članova ovog udruženja. Zbog toga smo jako srećni što u našem Borovu deluje ovo udruženje i želja nam je da se njihov rad nastavi ovako uspešno, na radost svih nas i njihovo zadovoljstvo. Čovek danas može da menja svoje mesto boravka iz raznih potreba i problema, ali treba da nosi ono što je poneo iz svog rodnog kraja, svoje porodice i doma, a to su uspomene, tradicija i vera”, rekao je drugi borovski paroh Dragan Serdar, čestitajući članovima ZUSOP-a krsnu slavu.

Ovogodišnji slavski kumovi bili su Milica i Miroslav Petrušić iz Borova koji je istakao da mu je ovo kumstvo velika čast i svojevrsna titula.

Kumstvo za sledeću godinu preuzeo je Đorđe Pedić iz Borova.Proslavi je prisustvovalo oko 150 članova udruženja i njihovih gostiju iz prijateljskih udruženja iz Broda i Šida.