Predsednik ZVO-a Srđan Jeremić u Kragujevcu

Spread the love

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić boravio je u subotu, 18.maja u Kragujevcu.

Na poziv Udruženja Srba iz Hrvatske “Nikola Tesla ” iz Kragujevca,  Jeremić je prisustvovao koncertu pesama i igara Dalmacije, Like, Korduna,  Banije, Slavonije, Bosanske Krajine, Vojvodine i Šumadije.

Pre ovog koncerta, predsednik Zajedničkog veća opština je posetio gradsku kuću u Kragujevcu gde ga je dočekala članica gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr. Gordana Damnjanović. Teme razgovora odnosile su se na mogućnosti  povezivanja i saradnje Zajedničkog veća opština i svih opština u njegovom sastavu sa gradom Kragujevcom. Zajednički je konstatovano da su  područja za saradnju brojna i, u tom konktekstu, dogovoren je skori zajednički sastanak predstavnika Zajedničkog veća opština i načelnika opština u njegovom sastavu sa predstavnicima grada Kragujevca kako bi se detaljno razgovaralo o svim modalitetima saradnje od obostranog interesa.

U nedelju je predsednik ZVO-a, zajedno sa načelnikom Opštine Borovo g.  Zoranom Baćanovićem i domaćinima, posetio spomen područje “Šumarice” gde je položio venac u znak sećanja na nevino stradale žrtve u toku II svetskog rata.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su “Prosvjetin” regionalni Ansambl narodnih igara iz Vukovara kao i SKUD “Jovan Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda.