Ovogodišnji Međudržavni susreti dramskih amatera, 17. pačetinski MESDAM, ove godine će biti održan u periodu od 31. maja do 16 juna.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak, 31. maj u 20 časova, najavili su organizatori.

Prve večeri MESDAM-a, pačetinski Dramski ansambl premijerno će izvesti novu predstavu “Čandrljivi muž”, po tekstu Jovana Sterije Popovića i u režiji Cvetina Aničića iz Šida.

Na ovogodišnjem MESDAM-u predstaviće se i amaterske dramske družine iz Belog Manastira i Županje u Hrvatskoj, iz Malog Crnića, Banatskog Karađorđeva, Sokobanje i Beočina u Srbiji, Bugojna i Trebinja u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj i Demir Kapije u Makedoniji. Biće izvedeno ukupno 12 predstava, devet za odrasle i tri za decu.

Sve predstave biće odigrane na letnjoj pozorrnici u Pačetinu s početkom u 20 časova i 30 minuta. Izuzetak su predstave za decu koje su na programu 5. juna od 17 časova.

Organizatori MESDAM-a su Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododbor Pačetin i Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” iz Pačetina. Pokrovitelji manifestacije su Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” sa sedištem u Zagrebu i Opština Trpinja.