06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Počeli radovi na nadogradnji Vatrogasnog doma u Borovu

2 min read

U Borovu su nedavno počeli radovi na nadogradnji Vatrogasnog doma u Borovu, potvrdio je u razgovoru za naš radio Miroljub Mladenović, predsednik borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje danas okuplja 40-ak članova.

– Radovi su počeli 9. aprila. Na Vatrogasnom domu biće podignut sprat s kancelarijom, kuhinjom, ostavom i sanitarnim čvorom – pojašnjava Mladenović.

Nadogradnjom Vatrogasnog doma borovski vatrogasci dobiće stotinjak kvadratnih metara korisnog prostora, za okupljanja i druženja vatrogasaca, ali i potrebe ostalih udruženja u mestu. 

– Ugovoreni rok za izvođenje radova je četiri meseca, a izvođač radova je firma PROTEAM d.o.o. sa sedištem u Vukovaru. S obzirom da je reč o građevinarima iz Borova nadam se korektnom odnosu – dodaje Mladenović.

Vrednost investicije iznosi 1.200.000 kuna. Radove finansiraju Opština Borovo, koja je za tu namenu u budžetu za ovu godinu obezbedila 625 hiljada kuna i Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo.

Pored radova na nadogradnji Vatrogasnog doma u Borovu u planu je, napominje Mladenović, i ulaganje u opremu, zaštitna odela vatrogasaca. Za tu namenu predviđena su sredstva u iznosu od 50 hiljada kuna. 

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.