I DSS u utrci za Evropski parlament

Spread the love

Pravovaljanu kandidacionu listu za predstojeće izbore za Evropski parlament predao je i Demokratski savez Srba. 

“Na evroparlamentarne izbore DSS izlazi kako bi otvorio politički prostor svojim sunarodnicima da se nastave boriti za ostvarenje prava srpske zajednice. Evropski parlament je mesto gde treba reći da se prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj ne poštuju i da je Hrvatska ušla u Evropsku uniju bez rešavanja osnovnih problema srpske zajednice” navodi se, uz ostalo, u saopštenju iz DSS-a, koje je potpisao glavni sekretar te stranke Siniša Ljubojević. 

Osim članova i funkcionera DSS-a, na listi te stranke za Evropski parlament su, kako se navodi, i nestranački istaknuti kandidati iz reda srpske zajednice Branka Bakšić, Srđan Tatić, Luka Šušak i Dragan Crnogorac. 

Lista je zastupljena sa 12 kandidata s područja istočne Slavonije, zapadne Slavonije, Banije, Korduna, Dalmacije, Zagreba i Kvarnera. 

Nosilac liste je predsednik Demokratskog saveza Srba Srđan Milaković iz Vukovara. 

Pored Milakovića, kandidati za evrozastupnike su i Dragan Crnogorac iz Vukovara, Luka Šušak iz Zagreba, Branka Bakšić iz Gline, Dušan Bjelajac iz Gline, Jovan Bojanić iz Benkovca, Srđan Tatić iz Vukovara, Slađana Bunjevac iz Plaškog, Ilija Drageljević iz Okučana, Nebojša Manojlović iz Vinkovaca, Jovica Radmanović iz Rijeke i Siniša Ljubojević iz Ogulina.