SDSS predao kandidacionu listu za evropske izbore

Spread the love

Samostalna demokratska srpska stranka predala je danas Državnoj izbornoj komisiji svoju listu za izbore za Evropski parlament. Prema odluci Predsedništva SDSS-a koje je na jučerašnjoj sednici u Zagrebu utvrdilo listu kandidatkinja i kandidata za evropske izbore, nosilac liste je predsednik stranke Milorad Pupovac, a na drugom mestu je Dejan Jović, profesor sa Fakulteta političkih nauka u Zagrebu.

“Predali smo listu iznenađenja, listu koja ima ambiciju da uđe u Evropski parlament i zastupa ono što smo zastupali kad smo podržavali ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Uz to ćemo zastupati i one vrednosti kojih danas u EU ima sve manje, a to je Evropa bez granica. U Evropi je danas sve više granica, čak i onih najgrubljih od žice. Želimo Evropu koja neće biti podeljena na svoj bogati i siromašni deo, Evropu koja neće biti Evropa iz koje se iseljava te u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji je hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama, bilo starim, bilo novim”, rekao je Milorad Pupovac medijima posle predaje liste kandidata.

“Naš zadatak je da ovu listu pretvorimo u listu iznenađenja, koja suprotno očekivanjima i prognozama treba osvojiti jedan mandat, kao što je u Ličko-senjskoj županiji osvojila dva”, istakao je Pupovac.

Uz Pupovca i Jovića, na listi su: saborska zastupnica Dragana Jeckov, načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić, saborski zastupnik Boris Milošević, zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, načelnik Opštine Krnjak Dejan Mihajlović, predsednica Aktiva žena SDSS-a Mirjana Oluić, zamenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović, predsednica gradske organizacije SDSS-a u Zagrebu Tatjana Vukobratović-Spasojević, srednjoškolka i vaterpolistkinja iz Rijeke Aleksandra Ratković i predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Foto: SDSS Facebook