19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poseta predstavnika ZVO Novosadskom sajmu i Matici srpskoj

3 min read

Predstavnici Zajedničkog veća opština, predvođeni predsednikom te institucije Srđanom Jeremićem, posetili su u sredu Novosadski sajam, gde su se sastali sa generalnim direktorom Sajama Slobodanom Cvetkovićem i izvršnim direktorom Borisom Nadlukačem.

Tom prilikom dogovoreno je da će se od strane Novosadskog sajma i ove godine za Zajedničko veće opština besplatno obezbediti prostor za izlaganje, odnosno štand na predstojećem 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan od 11. do 17. maja. 

Takođe, dogovoreno je da će Novosadski sajam poslati Zajedničkom veću opština pismo namera u kojem će iskazati svoj interes da se zajednički organizuje sajam privrede na našem području s ciljem povezivanja privrednika s obe strane granice, ali i kako bi se privrednici iz Srbije upoznali s prednostima poslovanja na našem području. 

Do kraja godine u planu je realizacija još jednog specijalizovanog sajma, najverovatnije sajma pčelarstva, pošto je ova grana zastupljena u obe zemlje i postoji veliki interes za prezentaciju ove delatnosti, kao i meda i drugih pčelinjih proizvoda. 

Na sastanku je konstatovano da postoji prostor za kreiranje projekata prekogranične saradnje kroz Interreg IPA programe, pa je u tom smislu dogovoren skorašnji dolazak delegacije Novosadskog sajma u Zajedničko veće opština i razgovor s članovima projektnog tima ove institucije o konkretnim zajedničkim projektima.

Predstavnici Zajedničkog veća opština posetili su i biblioteku Matice srpske gde su preuzeli donaciju od 30 knjiga (Pravopis srpskog jezika), koje će biti poklonjene najboljim učenicima osnovnih škola s ovog područja u nastavi na srpskom jeziku i pismu, u okviru predstojećeg takmičenja dece iz istorije i srpskog jezika koje će organizovati Zajedničko veće opština. 

Dogovoreno je i da će biblioteka Matice srpske pripremiti za Zajedničko veće opština i određeni broj Rečnika srpskog jezika i drugih izdanja, prema kojima se iskaže potreba i interes, saopštili su iz Zajedničkog veća opština u Vukovaru.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.