15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

ZVO: Javni poziv za podnošenje predloga za priznanja Zajedničkog veća opština

3 min read

Zajedničko veće opština objavilo je Javni poziv za podnošenje predloga za priznanja Zajedničkog veća opština. Pozivaju građane, grupe od najmanje tri osobe, pravne osobe, ustanove i članove Skupštine Zajedničkog veća opština da podnesu svoje predloge za priznanja Zajedničkog veća opština, Plakete i Povelje.

Plaketa je javno priznanje koje se dodeljuje za izuzetna ostvarenja postignuta na području Zajedničkog veća opština, a u korist promocije i sveukupnog jačanja srpske etničke zajednice. Dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta, društvenog razvoja i ekonomskog napretka. Plaketa se može dodeliti za životno delo ili za izuzetan uspeh u određenoj delatnosti u periodu od osnivanja Zajedničkog veća opština do danas. Plaketa se može dodeliti pojedincu ili pravnoj osobi (ustanovi ili organizaciji) koja živi ili deluje na području Zajedničkog veća opština, Republike Hrvatske, Republike Srbije i srpske dijaspore. 

Povelja je javno priznanje Zajedničkog veća opština za doprinos očuvanju i razvoju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpske etničke zajednice na prostoru delovanja Zajedničkog veća opština. Dodeljuje se za poseban doprinos i razvoj u oblasti ekonomije, odnosno privrede, obrazovanja, kulture i sporta i sveukupan društveni razvoj srpske etničke zajednice na prostoru Zajedničkog veća opština. Povelja se može dodeliti pojedincu, ustanovama i drugim pravnim osobama koje žive i rade na prostoru delovanja Zajedničkog veća opština, Republike Hrvatske, Republike Srbije i srpske dijaspore. 

Predlozi za priznanja Zajedničkog veća opština treba da sadrže: biografiju kandidata sa detaljnim obrazloženjem zasluga i razloga zbog kojih se predlaže za priznanja Zajedničkog veća opština, podatke o statusu pravne osobe, delovanje i obrazloženje postignutih rezultata zbog kojih se predlaže za priznanja ZVO, vrstu priznanja za koje se predlaže pojedinac ili pravna osoba i dokumentaciju koja potvrđuje opravdanost predloga (objavljeni radovi, analize, kritike, javne ocene struke, takmičarski rezultati i slično). 

Priznanja se dodeljuju na svečanosti povodom Dana Zajedničkog veća opština 23. maja. Predlozi se mogu podneti do 9. aprila lično ili putem pošte na adresu: Zajedničko veće opština, Eugena Kvaternika 1, Vukovar, obavezno sa naznakom “Za dodelu priznanja”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link