15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Iz studija Radio Borova sinoć uživo emitovana emisija “Večeras zajedno” Radio Beograda 1

3 min read

Sinoć je iz studija Radio Borova uživo emitovana emisija “Večeras zajedno” Radio Beograda 1, koju su slušaoci mogli pratiti kako na talasima Radio Beograda tako i na frekvenciji 100,7 MHz Radio Borova.
 
U emisiji su učestovali: direktorka Radio Borova Dragana Bošnjak, načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević, direktorka Dečjeg vrtića “Zlatokosa” Radmila Latas i borovski poljoprivrednik Dejan Petrović. U muzičkom delu emisije predstavio se Tamburaški sastav “Dunavske zore” iz Borova.

Emisiju “Večeras zajedno” vodila je urednica i novinarka Radio Beograda Dragana Živojnović.

“Još jednom veliki pozdrav svim vašim slušaocima! Prvo kada sam došla, bila sam zaista iznenađena i vašim Radijom i svima vama koji ste zaposleni, vašom ljubaznošću i kako ste bili dobro domaćini, a što se same emisije tiče, mislim da je ovo jedna dobra i pre svega poučna emisija koja je slušana širom sveta, i mogu da kažem da su tokom emisije poruke stizale čak iz Čikaga i iz Nemačke. Ovo je sigurno poučna emisija o Srbima iz ovog dela Hrvatske jer mislim da treba da se čuje kako živite, šta radite, i naravno, da se čuje malo više o Radio Borovu jer vi to zaslužujete”, rekla nam je, po završetku emisije Dragana Živojnović, urednica emisije “Večeras zajedno”, jedne od najdugovečnijih emisija na talasima Radio Beograda 1.

“Mi sledeće godine slavimo jedan veliki jubilej, a to je 50 godina emisije . Mnoge, zaista velike ličnosti Radio Beograda 1 i velika novinarska imena su prošla kroz ovu emisiju i ja sam ponosna što sam nastavila njihovim putem. Emisija je u početku bila svojevrstan most između naših ljudi u rasejanju, a tada ih je najviše bilo u Nemačkoj pre 50 godina, kada su odlazili trbuhom za kruhom. Naša dijaspora se u međuvremenu promenila i sada je to sasvim nešto drugo, ali na našu sreću nije prestala da sluša Radio Beograd i ostala je ta neka tradicija da je emisija “Večeras zajedno” zaista njihov prozor u maticu”, kaže Dragana Živojnović.

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link