Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova treću godinu zaredom osvojio je Veliku zlatnu medalju na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” na Novosadskom sajmu.

Nagrade ustanovama i pojedincima, koji su učestvovali u ocenjivanju kvaliteta, uručene su prvog dana ovogodišnjeg 14. međunarodnog sajma obrazovanja “Putokazi” u četvrtak, 7. marta. Sajam je održan od 7. do 9. marta. 

U ocenjivanju kvaliteta učestvovalo je više od 130 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Rumunije i Srbije.

Lokacija, uređenje, oprema, okruženje objekta, integracija s drugim sistemima (privrede, kulture, javnih službi i sl.), promocija i prezentacija, humanitarne i sportske aktivnosti i zaštita životne sredine, kriterijumi su kojima se rukovodila Komisija za ocenjivanje kvaliteta obrazovnih ustanova u dodeli priznanja, odnosno bodova. Prema ostvarenim bodovima dodeljena su sledeća priznanja: Velika zlatna medalja, Zlatna medalja, Srebrna medalja, Bronzana medalja, Veliki šampionski pehar i Srebrni šampionski pehar.

– Ovo je treća Velika zlatna medalja koju smo osvojili na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu. Predstavlja veliku čast i priznanje za sve zaposlene u našem vrtiću. Sigurno da je to rezultat dobre saradnje i zalaganja, kako zaposlenih tako i roditelja, osnivača Opštine Borovo, članova Upravnog veća i ponajviše dece zbog kojih sve ovo i postoji. Dobiti priznanje je velika čast, ali i obaveza za budući rad. Upravo zbog toga veliko hvala svima! Nastavimo u tom smeru, kako bi na nekom od narednih sajmova možda došli i do šampionskog pehara – navodi Radmila Latas, direktorica Dečjeg vrtića “Zlatokosa” iz Borova, koji ove godine obeležava dve decenije postojanja i rada, a trenutno ima 92 polaznika.

D.Zečević