22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski KUD započeo ovogodišnju sezonu nastupa

2 min read

Ovogodišnju sezonu nastupa Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova započelo je celovečernjim koncertom narodnih igara i pesama, koji je održan u subotu uveče u školskoj sportskoj dvorani u Borovu.

U programu je učestvovala najbrojnija folklorna sekcija društva, od najmlađeg uzrasta, polaznika Škole folklora koju vodi vaspitačica Zorica Kovačević, do Dečjeg i Prvog ansambla, čiji je umetnički rukovodilac Zoran Abadžić. Zapažen nastup imala je i tamburaška sekcija pod vodstvom Dušana Latasa te dramska sekcija koja se predstavila skečom “Milovan se vraća kući” u režiji Mile Landup i izvođenju Danke Ćurčić i Slavoljuba Lazića.

– Nakon subotnjeg nastupa veterani borovskog “Nušića” učestvovaće 30. marta na 23. Festivalu veterana folklora “Spomenar” u Žitištu, a počele su i pripreme za 20. Međunarodni festival folklora koji se u Borovu tradicionalno održava krajem juna. Društvo danas broji 148 članova s kojima je rad organizovan u četiri sekcije, folklornoj, tamburaškoj, dramskoj i likovnoj sekciji – ističe predsednik Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić Rado Bosić.

Pored članova borovskog KUD-a posetiocima subotnjeg programa predstavili su se i gosti iz Kulturno-umetničkog društva “Milovan Gajić” iz Petrova u Republici Srpskoj i folklorna sekcija Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine sa sedištem u Borovu.

Koncertu borovskog KUD-a prisustvovao je i načelnik pobratimske opštine Petrovo Ozren Petković sa saradnicima.

Foto: Srbi.hr

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.