Osmomartovski sajam u Borovu u znaku ženskog preduzetništva

Spread the love

Izložbeno-prodajnim sajmom u centru Borova, Aktiv žena SDSS-a opštine Borovo juče je, šestu godinu zaredom, obeležio Međunarodni dan žena.

Ovogodišnji sajam okupio je preduzetne žene iz Borova i okoline, koje su kroz svoje ručne radove, slane i slatke specijalitete i druge rukotvorine pokazale kreativnosti, stvaralaštvo i snagu žena.

– Iz Borova danas želimo poslati poruku da se svim ženama treba pružiti podrška i pažnja. I u Borovu ima preduzetnih žena za koje se treba čuti. Svim ženama čestitam 8. mart, praznik koji simbolizuje borbu za prava žena – rekla je u izjavi za Radio Borovo predsednica borovskog Aktiva žena Senka Romić.

Da u današnje vreme ne postoji podela na muške i ženske poslove pokazao je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović, koji je i ove godine pripremao palačinke za sumeštanke.

– U današnjem savremenom društvu svaka podela poslova na muško-ženske je besmislena. Kao muškarci spremni smo da učinimo i iskorak, kako bi našim sumeštankama ovaj dan učinili lepšim, da budu srećne i zadovoljne. Koristim ovu priliku da svim slušateljkama Radio Borova čestitam 8. mart, Međunarodni dan žena i da im poželim svaku sreću i dobro u životu – istakao je načelnik Baćanović.

Svaka posetiteljka na dar je od organizatora dobila i crveni karanfil, simbol borbe za ženska prava.

Predsednik Opštinskog veća opštine Borovo i predsednik Opštinske organizacije SDSS-a Srđan Jeremić svim ženama čestitao je Dan žena.

– Svim našim meštankama čestitam 8. mart. Želim im pre svega puno zdravlja, ali i ljubavi u svakodnevnom životu. Važno je da nikad ne odustaju od svojih ciljeva, želja i ambicija, da rade na sebi i da se obrazuju. Žene su te koje drže tri stuba kuće i kojima je kao suprugama i majkama sigurno teže da ostvare svoje poslovne i druge ambicije. Zato treba da budu istrajne i da se izbore za svoj položaj u društvu – zaključio je Jeremić.

Osmomartovski sajam u Borovu posetila je i saborska zastupnica srpske nacionalne manjine i Samostalne demokratske srpske stranke Dragana Jeckov.

– Dan žena treba posmatrati kroz prizmu neostvarenih prava i politika koje se odnose na žensku populaciju u Republici Hrvatskoj. Uprkos tome što je 8. mart svečarskog karaktera, treba ukazati i na loš položaj žena i podići svoj glas u borbi za ženska prava i ravnopravnost spolova. Odgovorno tvrdim i obećavam da ću dati svoj maksimum da se položaj žena, pripadnica srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj poboljša – poručila je saborska zastupnica Dragana Jeckov.

D.Zečević