Biblioteka Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo odnedavno ima novo radno vreme. Za korisnike je otvorena svakog radnog dana, od ponedeljka do petka, u vremenu od 14 do 18 časova, potvrdila je za naš bibliotekarka Sanja Spasojević i pozvala zainteresovane da se učlane.

– Godišnja članarina iznosi 30 kuna. Imamo preko 10 hiljada naslova, domaćih i stranih autora i 482 člana – kaže Sanja Spasojević, od koje saznajemo da su članovi biblioteke uglavnom meštani Borova treće životne dobi i penzioneri.

Najveće interesovanje je za savremene autore.

– Od stranih autora najčitanije su knjige Nore Roberts i Danijele Stil. U poslednje vreme se javlja i interesovanje za književnost Bliskog istoka. Posebno su tražena dela avganistanskog pisca Kaleda Hoseinija “Lovac na zmajeve” i “Hiljadu čudesnih sunaca”. Od autora savremene srpske književnosti izdvojila bih Ljiljanu Habjanović Đurović, koja je osvojila i naše čitaoce – navodi Sanja Spasojević.

Biblioteka u Borovu raspolaže bogatim fondom knjiga za decu i odrasle, od školske lektire, beletristike do različitih naučnih i stručnih knjiga, tako da će svi koji uživaju u čitanju pronaći zanimljive naslove.

D.Zečević