Sastanak delegacije ZVO-a s gradonačelnikom Belog Manastira: Saradnjom do projekata od interesa za sve građane

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić sa saradnicima razgovarao je juče u Belom Manastiru s gradonačelnikom tog baranjskog grada Tomislavom Robom. Tokom sastanka bilo je reči o mogućnostima saradnje između Zajedničkog veća opština i grada Belog Manastira vezano za pomoć u uspostavljanju kontakata sa potencijalnim investitorima iz Republike Srbije s ciljem otvaranja novih radnih mesta na području grada i zaustavljanja odlaska stanovništva sa ovog područja.

Takođe su razgovarali o pomoći grada udruženjima i organizacijama iz Belog Manastira koja okupljaju pripadnike srpske zajednice, a koja je ocenjena kao korektna. Dogovorena je intenzivnija saradnja kada je u pitanju medijsko praćenje svih aktivnosti i dešavanja u organizaciji grada kao i onih događaja koja organizuju udruženja čiji su članovi iz reda srpskog naroda, a usmerena su na očuvanje kulturnog identiteta, tradicije i običaja srpskognaroda. Grad Beli Manastir će i u toku 2019. godine izdvojiti određena sredstva za rad Radio Banske kose, čiji je većinski vlasnik Zajedničko veće opština.

Istaknuta je i potreba intenzivnije saradnje između projektnih timova i projektnih centara Zajedničkog veća opština i grada Belog Manastira kako bi se zajedničkim radom kreirali i realizovali projekti koji će biti od interesa svih stanovnika Belog Manastira i cele Baranje.

Sastanku su prisustvovali i zamenik župana Osječko-baranjske županije i potpredsednik ZVO-a Radomir Čvarković, predsednik Odbora za medije i informisanje ZVO-a i direktor Radio Banske kose Srđan Kolar te većnica SDSS-a u gradskom veću grada Belog Manastira i skupštini Zajedničkog veća opština Svetlana Žarković.