Asfaltirana još jedna deonica Crnog puta

Ovih dana asfaltirana je i peta deonica tzv. Crnog puta, koji vodi do arheološkog nalazišta Gradac i Lovačke kuće u Borovu, potvrdio je u razgovoru za Radio Borovo načelnik Zoran Baćanović. 

– Asfaltirano je još 300-ak metara te važne infrastrukturne deonice u Borovu. Vrednost radova iznosi 350 hiljada kuna, a finansirani su budžetskim sredstvima Opštine Borovo. Dosad je završeno asfaltiranje 2/3 Crnog puta. Nadam se da će taj posao ove godine biti priveden kraju – kaže Baćanović.

Za asfaltiranje je, pojašnjava, preostalo još oko kilometar Crnog puta. Ističe da će se Opština Borovo i ubuduće javljati na konkurse Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, kako bi i taj posao završili u što kraćem roku, po mogućnosti još ove godine. 

Načelnik Baćanović se, u odgovoru na naše pitanje, osvrnuo i na komentare na društvenim mrežama, koji se odnose na infrastrukturu u pojedinim ulicama Borova, zahvalivši meštanima na konstruktivnim predlozima. 

– Zahvaljujem svima koji imaju dobre i konstruktivne predloge, svim građanima koji ukazuju na problematiku u onim delovima mesta gde žive ili borave. Sigurno da u Borovu još ima dosta lokacija na kojima infastrukturne projekte treba završiti, kako bi svi građani imali iste uslove za život. Što se tiče asfaltiranja javnih površina, odnosno cesta, 99 % tog posla u Borovu je završeno. Nažalost, ostale su, sporadično, još dve ili tri kuće u Borovu, do kojih treba dovesti asfalt. Sigurno je da će to biti prioritet u radu ove lokalne samouprave u ovoj godini – poručio je Baćanović.

Ukazao je i na problem odvodnje oborinskih voda. 

– Krajem prošle godine pristupili smo rešavanju tog problema, u onim ulicama gde je taj problem bio najizraženiji i gde je stvarao najviše problema meštanima. Sigurno je da će i ulice Đorđa Sremca, Đure Pucara, Veselina Stojakovića ili, primera radi, ulica Branislava Nušića na Crepuljama, doći na red, kada će se i u tim ulicama napraviti ono što je potrebno i moguće, s ciljem rešavanja tog problema. Najjednostavnije bi bilo iskopati kanale za odvodnju oborinskih voda, ali su to uske ulice, gde nema dovoljno javne površine pored same ceste i tu onda moramo iznaći druga rešenja za sistem odvodnje. I to je jedan od prioriteta u radu ove opštinske uprave. I to ćemo, sigurno, napraviti u nadolazećem vremenu, na način da to bude kvalitetno rešenje i da odvodnja oborinskih voda za meštane tih ulica ubuduće ne predstavlja problem, bez obzira na vremenske uslove – rekao je Baćanović. 


D.Zečević