22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ treća županija u Hrvatskoj po visini ugovorenih sredstava iz Evropske unije

2 min read

Prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Vukovarsko-sremska županija treća je najuspešnija županija u Hrvatskoj , iza Dubrovačko-neretvanske i Ličko-senjske, po visini ugovorenih sredstva iz fondova Evropske unije.

Dubrovačko-neretvanska županija je najviše ugovorila EU projekata po glavi stanovnika (36.637 kuna), zatim Ličko-senjska sa 19.588 kuna po stanovniku, a na trećem mestu je Vukovarsko-sremska županija sa 14.884 kune po stanovniku.


Iz Ministarstva ističu da se podaci za sva tri operativna programa (Konkurentnost i kohezija, Efikasni ljudski potencijali i Program ruralnog razvoja) odnose na period od početka finansijske perspektive zaključno sa 31.januarom ove godine.

Ističu da sve slavonske županije beleže porast ugovaranja sredstava zahvaljujući Projektu Slavonija, Baranja i Srem te merama iz Programa ruralnog razvoja, što je, kažu, i očekivano s obzirom na strukturu privrede u tim županijama.

Porast ugovaranja projekata u slavonskim županijama očekuju i u ovoj godini, a na nivou cele države očekuju ugovorenost od 85 odsto celokupnog finansijskog iznosa od 10,7 milijardi evra.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.